Вакцинација грађана против Корона вируса почела је у среду у Ваљеву. Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и његов помоћник Милош Милутиновић обишли су данас грађане и запослене здравствене раднике у хотелу „Гранд“, где се обавља вакцинација.

Од директорке Дома здравља др Бранке Антић, градоначелник је обавештен да је други дан протекао успешно и да је 469 људи јуче вакцинисано. Првог дана је вакцину примило 125 суграђана, а гужве су настале, јер су позвани сви који су се преко портала Е-управе пријавили за кинеску вакцину „Синофарм“.

Градоначелник Лазар Гојковић је истакао да је „заустављање пандемије Корона вируса најважнији задатак човечанства, јер је ова болест однела доста живота, трајно оштетила здравље грађана, зауставила свет и економију, једноставно променила из корена наше животе!“

„Цео свет се удружио да пронађе вакцине које ће помоћи да се ова болест заустави и поносан сам што се наша земља, захваљујући напорима председника Републике Александра Вучића и Владе Србије, коју предводи Ана Брнабић, сврстала у ред земаља које су међу првима почеле са вакцинацијом својих грађана!

Као градоначелник Ваљева сам охрабрен што је вакцинација у нашем граду јуче почела и што су наши суграђани свесни важности да приме вакцину! Апелујем на грађане да не подлежу непровереним информацијама и теоријама завере, јер стручност светских и наших здравствених институција гарантују да ћемо примити наjбезбедније и најквалитетније вакцине, које за циљ имају да нам сачувају животе и здравље!

Позивам грађане да се пријаве за вакцинацију, али и да наставе да спроводе све превентивне мере и у наредном периоду, јер је потребно време да вакцине почну да делују и да већина становништва буде заштићена и безбедна.

Прва два дана су протекла у уходавању и сада можемо рећи да вакцинација протиче без проблема.

Још једном се захваљујем здравственим радницима, који су након скоро годину дана рада у претешким условима, додатно ангажовани на организацији вакцинације и обавештавању суграђана“, поручио је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић након обиласка хотела „Гранд“ у коме је почела масовна имунизација грађана Ваљева.

У ваљевски „Дом здравља“ је стигло 1500 доза кинеске вакцине „Синофарм“, које се дају према приоритетима. Сада се вакцинишу старији од 65 година, а након тога ће почети вакцинација просветних радника, припадника Војске Србије и МУП-а, представника медија, а потом и осталих категорија становништва.