Други „Чеп фест“ одржан је протеклог викенда у „Омни центру“. Ученици ваљевских основних школа, имали су прилику да у оквиру овог инклузивног и еколошког фестивала, кроз едукативне и креативне радионице, али и спортске игре, уче о значају заштите животне средине, прикупљајући чепове који се касније рециклирају.

Градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић, поздравио је присутне госте и учеснике фестивала.

„Желим све да вас поздравим. Самим тим што смо се данас окупили овде, показујемо да нам је стало до свих људи, а нарочито до оних који због неког физичког хендикепа морају да уложе много више напора у животу. Ово је лепа манифeстација у којој Ваљевци учествују, годинама помажу људе, али помажу и природу, јер смо проблем одлагања пластике претворили у добробит“, поручио је градоначелник Гојковић.

„Чеп фест“ је одржан у организацији Удружења „Чеп за хендикеп“, у сарадњи са Удружењем „Загрљај“, а под покровитељством града Ваљева.

„Манифестација је намењена деци, а одлична је прилика да се малишани кроз разне едукативне игре присете шта значи чеп за хендикеп и да науче неке нове вештине, а да несвесно или свесно сакупљају чепове у каснијој фази, као и да се друже са децом која су другачија. До сада је захваљујући новцу прикупљеном од акције „Чеп за хендикеп“ набављено 117 ортопедских помагала за особе са инвалидитетом“, нагласио је Зоран Мартинов, председник Удружења „Чеп за хендикеп“.

Циљна група ове манифестације су деца са сметњама у развоју, деца из нижих разреда основних школа, али и сва деца која гравитирају у граду Ваљеву.
Лепа Пиргић из Удружења „Загрљај“, нагласила је да је главна идеја ове манифестације да се деца одвоје од друштвених мрежа, друже, али и да се подигне ниво свести о томе да сваки чеп који је сакупљен некоме може много да значи.