Преко 25 земаља и 150 спортиста тренутно борави на Дивчибарама, где је организован „аклиматизациони камп“ уочи Светског првенства у рвању у Београду.

За спровођење тренинга задужен је троструки освајач олимпијске медаље кубанац Хуан Луис Марен и др Милорад Докманац, национални селектор, док је за техничку организацију испред Рвачког Савеза Србије задужен Душан Арсенијевић, потпредседник регионалног савеза и дугогодишњи члан Рвачког клуба “Младост” из Ваљева.

Владимир Мишковић и Хуан Луис Марен

„Чињеница да се такмичари из 25 земаља налазе у нашем граду, тачније на Дивчибарама је врло интересантна за нас. Ту се налазе људи готово из целог света и врхунски такмичари који имају олимпијске и светске медаље, али исто тако и такмичари из земаља у којима још није довољно развијено рвање или је још увек у фази популаризације. Свакако за све њих је то једно драгоцено искуство. На том скупу који обједињује толико различитих људи, свакако да могу много тога да науче, а нама је задовољство да ми као Град можемо да будемо домаћини и да у разговору са њима можемо да чујемо само похвале. Што се тиче саме организације, то је организовао Рвачки савез Србије, а сама организација је везана за Рвачки клуб „Младост“ из Ваљева и њима све похвале за добро организован камп, који им служи као припрема за предстојеће Светско првенство. Нама је било задовољство да су нас позвали и надамо се да ће и у будућности у организационом погледу имати на уму наш Град“, поручио је Владимир Мишковић, члан Градског већа задужен за спорт.

Камп у организацији Светске Рвачке Федерације стартовао је 28. августа и трајаће до 15. септембра.