Унутрашњом и спољашњом реконструкцијом некадашњег „Партизана“, Ваљево је добило модеран и функционалан објекат, који ће пре свега користити предшколци, млађи основци и спортски клубови.

Поводом завршених радова на унутрашњој реконструкцији, градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић и члан Градског већа задужен за спорт Владимир Мишковић, обишли су данас Дом спорта „Генерал Светомир Ђукић“.

„Генерација Ваљеваца памте стари „Партизан“ и сви смо неке прве спортске кораке направило управо у овој сали. Данас видимо једну реконструисану, модернизовану, улепшану салу, односно зграду, која је већ од данас спремна да прими много деце, која ће кренути у школице спорта, гимнастике и борилачких спортова.
Веома сам срећан што Дом спорта “Генерал Светомир Ђукић” почиње свој нови живот са новим именом и новим изгледом и што ће га данашње генерације памтити по лепом. Град Ваљево у сарадњи са Републиком Србијом и надлежним министарствима улаже у спортску инфраструктуру. Ми смо ове године из буџета определили 20 милиона динара и уложили у унутрашњу реконструкицију, односно заменили паркет, средили свлачионице и мокри чвор, а сви знамо у каквом су стању биле ове просторије. Прошле године смо у сарадњи са Министарством рударства и енергетике урадили спољашњу реконструкицју, решен је проблем крова, урађен је термички омотач око објекта и постављен је нови котао. Та је инвестиција коштала око 40 милиона динара.

Ваљево је град спорта и наш циљ је да приближимо спорт свим генерацијама и да омогућимо квалитетно бављење спортом, од рекреативног до врхунског спорта. Зато је важно што смо овај објекат који се налази у срцу града и који је симбол спорта у нашем граду уредили и спремно дочекујемо пре свега најмлађе Ваљевце“, поручио је градоначелник Гојковић.

Директор УФК „Валис“ Жељко Остојић, истакао је да је изузетно поносан на овај пројекат, који је завршен уз подршку градоначелника и руководства града Ваљева.

„Доста пројеката смо припремили, а један од најважнијих је сарадња са ПУ „Милица Ножица“, где ће Град Ваљево преко наших професора, односно педагошке службе „Валиса“, држати часове физичког васпитања за све наше предшколце у термину једном недељно, заједно са њиховом педагозима. То је нешто шти су наше колеге радиле давно и многи Ваљевци се сећају. Ми смо негде у међупростору застали и заборавили на то, али ево са новим именом, са реконструисаном халом поново то подстичемо, тако да малишани могу имати здрав и нормалан психофизички развој. Надам се да ће се резултати улагања у ову салу и улагања у педагошки рад кроз четири до пет година видети. Апелујем, с обзиром на то да долазим из просвете, да су нам деца неактивна и да морамо да водимо рачуна о томе. Ми смо изашли у сусрет свим спортским клубовима који су аплицирали, направили смо неки прелиминарни распоред и за сада је тај распоред на опште задовљство“, рекао је Остојић.

Члан Градског већа задужен за спорт Владимир Мишковић, подсетио је шта је све урађено приликом спољашње и унутрашње реконструкције Дома спорта „Генерал Светомир Ђукић“.
Прошле године је завршена спољашња реконструкција. Реконструисан је кров, термички омотач око објекта, постављен нови котао. Имали смо још један мини пројекат који се тицао радијатора, који нису били предвиђени постављањем новог котла. Такође, решили смо имовинско – правне односе, променили име и дали на коришћење УФК „Валис“. Сада је завршена и унутрашња реконструкција, где је замењен паркет у великој и малој сали, сређене су свлачионице и мокри чвор, дакле низ корака који су урађени и настављамо даље“, нагласио је Мишковић.