„Срце сваке дворане и спортске сале је подлога! За навијаче и посматраче то је естетска категорија, али сви спортисти када улазе у дворану прво проверавају каква је подлога, да ли је тврда, клизава. Неупоредиво је боље ако имате адекватну подлогу“, изјавио је Владимир Мишковић, члан Градског већа задужен за спорт, поводом постављања новог паркета у Спортској хали „Студент“.

Вредност радова на постављању паркета, набавка кошева и система за подизање кошева је 7,8 милиона динара. Радови су завршени и ових дана спортски клубови већ организују тренинге.

Ова сала се доста користи и месечно око 1000 корисника, углавном млађих категорија прође кроз ову халу, саопштили су Владимир Мишковић, члан Градског већа задужен за спорт и Жељко Остојић, директор Установе за физичку културу „Валис“.

„Драго ми је што смо као Град и као Установа за физичку културу „Валис“ успели да реализујемо овај посао, јер мислимо да је то значајан и озбиљан искорак у напред. Пред крај године могу да будем јако задовољан и драго ми је да „Валис“ реализује две битне ствари- потписивање уговора са фирмом која ће поставити тартан подлогу на отворени терен на „Студенту“ на пролеће. Одлагање овог посла нам је и омогућило да поставимо паркет на „Студенту“. Колико год да буџет има своја оптерећења и да је тешко правити буџет и пројектовати све што желите да урадите, ово је једна од ставки која је била у оригиналном буџету за 2022. годину. Заиста смо се јако трудили да се паркeт на „Студенту“ и нађе као таква ставка у нашем буџету. Проблем је настао средином године, зато што су цене јако скочиле и ова тема паркета је стављена по страни. Драго ми је што смо ипак успели да реализујемо, а тартан ће бити постављен већ на пролеће“, најавио је Мишковић.

„У ходу решавамо проблеме који се јављају, попут крова на хали „Студент“. Већи нам је проблем Хала спортова и томе приступамо озбиљно. Већ сутра на Градском већу ћу бранити програм УФК „Валис“ за 2023. годину. Чека нас друга фаза реконструкције Дома спорта „Генерал Светомир Ђукић“ и заиста сам поносан на тај пројекат који смо реализовали ове године. Већ се велики број корисника нашао у хали. Ове хале живе и млади тренирају у њима. Град је уложио у паркет, а то значи да је уложио у колена и у здравље деце. Ова хала јесте била дивна и коришћена, али подлога је била емпиријски речено, мало тврда. Са овим паркетом који има сертификате и високо је стандардизован, тој деци смо пружили квалитетни тренажни процес и заштитили смо их од евентуалних повреда“, истакао је директор УФК „Валис“ Жељко Остојић.

Град Ваљево планира да идуће године настави са унапређењем спортске инфраструктуре, али и да се ухвати у коштац са деценијским проблемима, који су за многе раније били нерешиви. Након реконструкције Дома спорта „Генерал Светомир Ђукић“, наредне године ће се наставити са уређењем тог објекта, преосталих свлачионица, ходника.

„Конкурисаћемо са пројектима које имамо, као што су топлотне пумпе за базен, трудићемо се да решимо питања око имовинских односа, како бисмо у неком тренутку могли да кренемо са реализацијом и са пројектовањем терена са вештачком травом. Трудићемо се и да неке сложене пројекте због процедура које су неопходне, изведемо у наредној години, попут партерног уређења терена код Гимназије, који је под заштитом Завода за заштиту споменика културе. Терен у Петој школи је још сложенија прича и под заштитом  је Републичког завода за заштиту споменика културе. Има низ процедура које до сад нису рађене и трудимо се да урадимо пројекте који су од значаја свима, а нису лаки за реализацију. Тиме је веће задовољство ако успемо све то да урадимо“, закључио је Владимир Мишковић.