Обавештавају се заинтересовани грађани да је расписан Јавни позив за избор корисника стамбених јединица намењених за социјално становање у заштићеним условима и мера активне инклузије у Ваљеву.

Јавни позив се расписује у оквиру пројекта „Мој нови дом“ –  Побољшање стамбене подршке и бољи услови живота у граду Ваљеву који спроводи град Ваљево у партнерству са Центром за социјални рад „Колубара“ Ваљево и Центром за интеграцију Рома Ваљево. Пројекат се спроводи у оквиру програма „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији“ који финансира Европска унија, а имплементира Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Предмет јавног позива је избор корисника 20 стамбених једница намењених социјалном становању које ће бити изграђене у Новом Насељу у Ваљеву, Трг Владике Николаја бб и пакет мера подршке активне инклузије.

Лица којима су намењене стамбене јединице и мере подршке активне инклузије:

  1. припадници ромске националне мањине који имају пребивалиште/ боравиште на територији града Ваљева,
  2. жене које су жртве породичног насиља које имају пребивалиште/ боравиште на територији града Ваљева,
  3. млади којима престаје или је престао смештај у установи социјалне заштите или хранитељској породици у периоду од завршетка школске 2019/2020 закључно са завршетком школске 2022/23. године.

Jaвни позив и пратећа конкурсна документација може се преузети на званичној интернет адреси града Ваљева  www.valjevo.rs , званичној интернет адреси Центра за социјални рад „Колубара“ Ваљево, www.csrvaljevo.org.rs , као и лично у Градској управи града Ваљева, шалтер сала, шалтер бр. 12, у Центру за социјални рад „Колубара“ Ваљево, канцеларија број 17, или у Центру за интеграцију Рома Ваљево, Пантићева 77а.

Додатне информације се могу добити и на следеће броје телефона: 014/221-114 или 014/502-603, као и лично у просторијама Градске управе града Ваљева, шалтер сала, шалтер број 12.

Рок за пријаву на Јавни позив је 30 дана, а најкасније до 26.12.2022.године.