Градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић угостио је данас министра за јавна улагања у Влади Републике Србије Дарка Глишића, помоћника министра Владимира Мићића и државног секретара у Министарству за јавна улагања Бобана Бирманчевића са сарадницима.

Одржан је радни састанак на коме се разговарало о бројним пројектима у Ваљеву, међу којима је најзначајнији реконструкција Опште болнице.

Градоначелник Ваљева пожелео је добродошлицу, након чега је нагласио да град Ваљево има одличну сарадњу са Министарством за јавна улагања и изразио наду да ће тако бити и у наредном периоду.

„Имамо заиста доста разлога да будемо задовољни сарадњом са вашим Министарством. Пројекат који нас очекује у наредном периоду, а реч је о реконструкцији Опште болнице је по мени један од највећих стратешких пројеката, не само за Ваљево, већ и за цео Колубарски округ. Надам се да ћемо као и до сада имати одличну сарадњу и заједнички радити и на неким другим пројектима“, нагласио је градоначелник Гојковић.

Министар за јавна улагања Дарко Глишић изразио је задовољство што је пројекат реконструкције и доградње Опште болнице у Ваљеву започет и том приликом се захвалио свима који су вредно радили на томе.

„Јуче је расписан позив за израду тендерске документације и одмах након тога можемо да идемо у расписивање позива за избор извођача. То захтева неко време, али радови свакако почињу и ту више нема никакве дилеме. Могу да вам кажем да сам веома задовољан и захвалан свима који су напорно радили да се припремимо и да учинимо први корак који значи да ћемо у наредним годинама бити сведоци једног грандиозног пројекта за Ваљево, али и за читав Колубарски округ. То ће заиста бити на светском нивоу“, нагласио је министар Глишић након одржаног састанка у Градској управи Ваљева.

Састанку су присуствовали заменик градоначелника града Ваљева Ђорђе Милановић, председник Скупштине града Ваљева др Слободан Гвозденовић, в.д. директора Здравственог центра др сци.мед. Владимир Пантелић, начелник Градске управе града Ваљева Небојша Петронић и руководилац Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове Тијана Тодоровић.