У организацији Удружења бораца Ваљево, данас је обележен Видовдан, један од највећих српских празника. Тим поводом, служен је и парастос погинулим борцима у ратовима од 1990. године.

Помену су присуствовали чланови породица страдалих бораца и представници удружења. У име града Ваљева цвеће је положио Младен Симовић, секретар Скупштине града Ваљева.

„Данас смо се окупили на овај велики и значајан дан за наш народ. Нема сигурно већег и важнијег дана за целокупни наш народ од Видовдана. На Видовдан смо ми као један од разноликих народа које је Бог створио склопили свој савез са Богом и обећали да ћемо бити верни Господу Христу, његовој вери и његовој правди и истини. Господ је на овај свет донео истину и правду и позвао све да се њему, у његовој заједници и љубави придруже. Ми смо то као народ учинили на Видовдан, учинили у време оне наше велике духовне победе и можда најзначајније у нашем народу. Такође, оно што је подједнако значајно, јесте да тај Видовдан није остао један и усамљен, да цар Лазар није једини у нашем народу који се определио за набеско царство и који се определио за живот вечни. Сви они и многи после њега који су се борили за наш народ, који су страдали и гинули, ишли су Лазаревим путем, а то је управо Господњи пут.

Ми смо се данас и сабрали, не само одамо пошту, поменемо и набројимо сва ова имена, него да се за све њих помолимо, захвалимо за сву борбу коју су за наш народ војевали и да им обећамо да ћемо и ми остати верни том путу који су они пропутили. Путу који води у живот вечни и путу који нас као народ оправдава пред Богом. Свим нашим борцима, свима који су нас задужили нека буде вечна слава, вечна помен и да обећамо да ћемо их се увек сећати“, казао је Дарко Ђурђевић, архијерејски намесник.

Присутнима се обратио и председник Удружења бораца Ваљево Александар Павић.

„Хвала свима који су данас дошли да испоштују људе који су положили живот за ову земљу. Нема веће жртве него дати живот за замљу, али породице погинулих су много већи терет касније понели. Као председник Удружења бораца ћу се увек трудити да заштитим породице погинулих. Ми не можемо породицама вратити њихове најмилије, али смо поносни на ове људе и увек ћемо овај дан обележавати у најбољем светлу и у миру. Волео бих да будемо увек сложни, да будемо као један тим који ради на остваривању права бораца и инвалида. Обећавам као председник Удружења бораца да наше претке никада нећемо заборавити! Вечна им слава и хвала им што су стварали нашу дружаву“, поручио је Павић.