Регионално такмичење Сеоских олимпијских игара одржаће се у недељу, 18. августа 2024. године у Чачку, а наш град ће представљати екипа из Поћуте, која је победник градског финала одржаног на Ставама, најављено је на данашњој конференцији за новинаре.

„Задовољство ми је што имам прилику да вас поздравим у име града Ваљева и у своје лично име. Пре свега честитам екипи из Поћуте на оствареном резултату на турниру, они ће представљати наш град на регионалном турниру у Чачку, а град Ваљево ће и у будућности подржавати овакве манифестације. Искористио бих ову прилику да се захвалим градоначелнику града Ваљева Лазару Гојковићу који даје подршку овој манифестацији, председнику Савета сталне манифестације „Сеоске олимпијске игре“ Марку Јовановићу на досадашњем раду, да у наредним годинама подигнемо ово на још већи ниво, а екипи из Поћуте желим пуно успеха у Чачку“, поручио је Милош Крстић, члан Градског већа града Ваљева.

Председник сталне манифестације града Ваљева „Сеоске олимпијске игре“ Марко Јовановић се најпре захвалио Ваљеву на подршци и пожелео срећу екипи која ће представљати наш град на регионалном такмичењу у Чачку.

„Захваљујем се граду Ваљеву који годинама подржава сталну градску манифестацију „Сеоске олимпијске игре“. Знате и сами да у селима има све мање младих људи, међутим ми се боримо да сваке године организујемо на највећем могућем нивоу и ево Поћута је леп пример, победили су на градском финалу на Ставама. Ја им овом приликом честитам и желим им пуно среће и успеха на регионалном финалу у Чачку. Првопласирани иде на државно финале, тамо иде осам најбољих екипа и победник државног финала добија терен у свом селу. Дакле, имају једну лепу мотивацију и сви им држимо палчеве да у недељу победе“, казао је Јовановић.

Председник МЗ Поћута Немања Несторовић је нагласио да му је задовољство што екипа Поћуте има прилику да представља наш град на регионалном такмичењу и нагласио да ће се борити да победе, оду на државно првенство и освоје терен.

Испред Спорстког савеза Ваљево говорили су Милоје Гајић и Драган Симеуновић.

„Такмичења су се одржавала у Попучкама, Бранковини, Каменици, Поћути, а посећеност је била изузетно добра. То је заинтересовало народ, посебно омладину. Надам се да ће наши представници све учинити да прођемо ово регионално такмичење. Град Ваљево подржава годинама ово, јер окупљамо младу децу што и јесте циљ, да се такмичимо и уживамо у спорту“, рекао је Гајић.

Драган Симеуновић је пренео утиске са прошлогодишњег државног такмичења и нагласио значај одласка наших представника.

„Прошле године смо водили екипу у Пожаревац и присуствовали смо заиста једном изузетном спортском догађају, где смо видели колико свима значи успех у овој конкуренцији. Кроз ова наша такмичења овде, а нарочито на том нивоу када смо отишли у Пожаревац смо видели колико су се људи озбиљно спремили и какав је то мотив на самим такмичењима био. Прошле године се до последњег момента није знало ко ће победити, ту је било и туге и славља. Волео бих да екипа Поћуте победи, јер из мог личног угла стварно би ми било жао да не прођемо на државно такмичење“, закључио је Симеуновић.