У СРЦ Петница данас се одржава такмичење у пливању, тачније 24. по реду Петница куп.

Градоначeлник Ваљева Лазар Гојковић свечано је отворио такмичење, пожелевши учесницима пуно успеха и добре резултате.

„Поштовани такмичари, тренери, гледаоци,

Задовољство је такмичити се у овом прелепом амбијенту СРЦ Петница. Сигуран сам да ће и данашњи резултати 24. Петница купа бити на понос свих 575 такмичара. У име града Ваљева и своје лично име, желим вам успешно такмичење, добре резултате и пријатан боравак на базенима у Петници“, поручио је градоначелник Гојковић.

У СРЦ Петница данас ће се такмичити преко 35 клубова из скоро свих клубова из земље, а према речима тренера ПК „Валис“ Бранислава Ковачевића, ове године ће се такмичити и клубови из Бугарске и Подгорице.

„Важно је да кажем да су овде сви најбољи млади пливачи у земљи. Практично се наставља традиција, а то је да не постоји пливач који касније не освоји медаље на европском и светском првенству, а да није пливао у Петници. Они сви у једној фази својих пливачких каријара пливају овде код нас, воле да долазе, овде су им одлични услови и касније настављају са успесима и на великим такмичењима. Ми данас имамо 35 клубова, мислим да ће бити мале разлике од првог до петог места и нијансе ће одлучивати. Важно је напоменути да је ово последње квалификационо такмичење за државно првенство кадетске категорије и последња провера за државно првенство које ће наступити за неке две недеље у Крагујевцу“, казао је Ковачевић.