Директорка Туристичке организације Ваљево Ана Марковић и државни секретар Министарства туризма и омладине Урош Кандић, потписали су у Палати Србије уговор о реализацији пројекта „Платформа за посматрање видиковца Мали Голубац на Дивчибарама“.

Министарство туризма и омладине је подржало пројекат „Платформе Мали Голубац“ на конкурсу за доделу субвенција и трансфера намењених за пројекте развоја туризма у износу од 15.000.000 динара.

Туристичка организација Ваљево и град Ваљево су израдили комплетан пројекат са припремљеном грађевинском дозволом и конкурисали су код надлежног министарства. Укупна вредност пројекта је 18.000.000 динара, од чега Министарство туризма и омладине финансира 15.000.000 динара, а град Ваљево и Туристичка организација 3.000.000 динара.

Видиковац Мали Голубац ће се реализовати на месту које повезује Мали и Велики Голубац и представљаће место на коме ће уживати посетиоци природе. Голубац је један од најлепших врхова планине Маљен, са кога се пружа невероватан поглед на западу ка Повлену, Маглешу, Јабланику и Медведнику, на северу у даљини на Цер.