Пријем за најбоље ђаке Ваљева организован је данас у Ваљевској гимназији.

Ове године је 90 носилацa дипломе „Вук Стефановић Караџић“ и то 63 ученика основне и 27 ученика средње школе.
Ученика генерације школске 2022/2023. године је 19, од чега 13 ученика основних, а 6 ученика средњих школа.

Награде додељује Скупштина града Ваљева, поводом Дана града Ваљева- 20 марта и због тога се награђују ђаци генерације од прошле године, јер у тренутку када се доносила ова одлука, текућа школска година још није била завршена. Идуће године ће овом наградом бити награђени овогодишњи ђаци генерације.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је на почетку данашњег пријема поздравио ђаке, родитеље, наставнике и директоре ваљевских основних и средњих школа.

„Част ми је да вас поздравим у име града Ваљева и у своје име и да вам честитам на досадашњим резултатима у вашем школовању, због чега смо се данас овде и окупили. Желим вам пуно успеха у свему што будете радили и верујте да са нестрпљењем очекујемо нове вести о вашим резултатима и будућим успесима. Надам се да ћете бити поносни на град у коме сте рођени, у коме сте се школовали и да ћете дати допринос да Ваљево буде још лепши и развијенији град у будућности. Ви сте заиста понос овог града и хвала вам свима“, поручио је градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић.

Награде ученицима генерације и Вуковцима доделили су градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, председник Скупштине града Ваљева др Слободан Гвозденовић и начелница Школске управе др Зорица Јоцић.

Ученици генерације школске 2022/2023. године добили су диплому и новчани део награде – основци 20.000, а средњошколци 30.000 динара, док су Вуковци награђени паметним сатом.

Фотографије најбољих ђака можете преузети овде:

https://digi.co.rs/index.php?/category/384