Са грађанима Ваљева данас је у Градској управи почело потписивање уговора о додели бесповратних средстава за спровођење мере замене постојећег енергента у индивидуалним ложиштима и прелазак на биомасу.

С обзиром на то да грађани долазе по позиву Комисије за реализацију мера енергетске санације, важно да је да буду упућени у то да је данас почело потписивање уговора, а да ће до краја следеће недеље бити позвани сви који су прошли на Јавном позиву за доделу бесповратних средстава крајњим корисницима, с циљем смањења загађења ваздуха.

Виктор Мићић, председник Комисије за реализацију мера енергетске санације је изјавио да је у претходном периоду на располагању било 36 милиона, сада 62,5 милиона динара, што је укупно скоро 100 милиона динара уложених средстава само за набавку котлова.

„То су озбиљна средства и озбиљан број домаћинстава који је напустио еколошки неприхватљиво грејање. Више од 1000 котлова се набавило преко Министарства за заштиту животне средине и Министарства рударства и енергетике“, нагласио је Мићић.

Подсећамо да је вредност овог пројекта 62,5 милиона динара, од чега је Министарство за заштиту животне средине определило 50, а Град 12,5 милиона динара, чиме је обухваћено 372 домаћинства.