Филијала Ваљево Националане службе за запошљавање, у сарадњи са градом Ваљевом и Регионалном привредном комором Колубарског и Мачванског управног округа, организује данас Сајам запошљавања на Градском тргу у Ваљеву, од 12 до 15 часова.

На сајму учествује око 15 послодаваца, који ће исказати потребу за запошљавањем преко 300 нових радника. Највише слободних послова биће понуђено лицима машинске, електро и металске струке, радницима у производњи, трговини, туризму и угоститељству.

„Ми већ традиционално организујемо Сајам запошљавања. Највећи број наших активности које спроводимо и које су везане за запошљавање спроводимо у сарадњи са градом Ваљевом и Регионалном привредном комором и то ћемо наставити и у будућности. Тренутно на евиденцији имамо око 2700 незапослених лица, причам искључиво о граду Ваљеву.

Милан Ђенадић

Оно што је важно то је да се наставља тренд смањења броја незапослених, али оно што је веома значајно то је да се такође наставља и тренд повећања броја запослених. Ми смо имали у претходних неколико година значајне инвестиције у нашем граду и неке компаније су и данас на Сајму. Такође, не треба занемарити да смо имали повећану привредну активност одређених домаћих компанија и послодаваца.

На данашњем Сајму обухваћени су и трговински ланци и имамо неколико хотелијерских компанија. Ми ћемо се трудити и у наредном периоду да наставимо успешну сарадњу са градом Ваљевом, Регионалном привредном комором и свим институцијама које нам могу помоћи да заједно радимо на пољу запошљавања. Желим свима успешан дан, послодавцима да нађу адекватне кандидате, а нашим суграђанима да нађу посао“, казао је директор Филијале Ваљево Националне службе за запошљавање Милан Ђенадић.

Незапослена лица имаће прилику да на Сајму предају своје радне биографије и конкуришу за радна места која ће понудити једне од највећих компанија у Колубарском округу. Послодавци ће на Сајму моћи да представе своје компаније незапосленим суграђанима и да се ближе упознају са потенцијалним кандидатима за посао.