Поводом 60 година од оснивања Центра за социјални рад „Колубара“ Ваљево, у свечаној сали Ваљевске гимназије уприличена је свечана академија, на којој је представљен рад ове значајне институције за Колубарски округ у претходним деценијама.

Међу бројним званицама, свечаној академији су присуствовали министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић, државни секретар Радош Пејовић, директорка Коморе социјалне заштите Сандра Перић и градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић са сарадницима.

„У  свим активностима на којима ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања бити ангажовано у годинама које су пред нама, центри за социјални рад ће нам бити најближи партнери  и сарадници и верујемо да се та сарадња одвија у интересу свих нас, а пре свега, у интересу оних због којих радимо, а то су наши грађани. Зато верујем да делим заједничко уверење да је сарадња једини прави пут којим можемо стићи до жељених промена“, истакао је министар Немања Старовић.

Говорећи о нераскидивој повезаности социјалног рада са укупним друштвеним токовима, Старовић је рекао да су сигурност и пружалаца и корисника услуга, гарант сигурности заједнице.
„Зато Министарство настоји да осећај сигурности запослених осигура улажући у њихов професионални развој, верујући да је знање моћ и гарант и личног и колективног напретка“, нагласио је  министар Старовић.

Присутнима се обратио и градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић.

„Једно друштво је хумано, онолико колико је хумано према најслабијем члану тог друштва. Имајући у виду ту чињеницу, са поносом можемо рећи да Град Ваљево спада у градове у Србији који највише издвајају новца за помоћ својим суграђанима, које су животне неприлике довеле у тешку материјалну и породичну ситуацију.

Центар за социјални рад „Колубара“ је место где помоћ налазе све генерације. Нарочито смо поносни на недавно отворени Геронтолошки центар у коме ће почети са радом прихватилиште за бескућнике и дневни боравак!

И сама зграда Центра за социјални рад у Ваљеву биће реновирана, а Град Ваљево је отпочео са израдом пројектне документације.
Важно је да корисници и запослени имају добре услове за боравак и рад, како би сви заједно допринели да се превазиђу недаће које свакога могу да снађу.

У име Града Ваљева и у своје име честитам запосленима јубилеј- 60 година од оснивања Центра за социјални рад „Колубара“, са жељом да имају што мање посла и корисника, јер би то био добар показатељ да наше друштво постаје напредније и боље“, поручио је градоначелник Гојковић.

На самом крају свечане академије, директорка Центра за социјални рад „Колубара“ Теодора Ђурђевић доделила је благодарје градоначелнику Ваљева Лазару Гојковићу, министру Старовићу, Епархији ваљевској, Светосавској омладинској заједници, као и свим пријатељима ове институције.