У оквиру „Дечје недеље“, у Ваљеву су организоване многобројне активности у образовним институцијама и организацијама које раде са децом.

У Дневном боравку за децу, младе и одрасле особе са сметњама у развоју, а у организацији Удружења за помоћ деци са посебним потребама „Наши снови“, организована је радионица „Растимо уз уметност“.

Учесници су били корисници Дневног боравка и ученици Медицинске и Прве основне школе, који су имали прилику да уз помоћ глине и разних алата моделују различите предмете.

Члан Градског већа града Ваљева Душица Јовановић је поздравила све присутне, уручила пригодан поклон корисницима Дневног боравка и заједно са њима учествовала у радионици, након чега је са координаторком Дневног боравка Зором Бојичић обишла просторије и разговарала о реализацији заједничких пројеката за побољшање положаја деце и особа са инвалидитетом у Ваљеву.

Подсећамо, Дневни боравак за децу, младе и одрасле особе са сметњама у развоју ради од 2009. године. Од 2015. простор је проширен за још 100 квадрата и адаптиран захваљујући средствима одобреним кроз пројекат ,,Професионализација сектора менталног здравља у Ваљеву у циљу квалитетнијег живота особа са интелектуалним сметњама“, финансираним од стране Делегације ЕУ у партнерству са Каритасом из Ваљева. Проширењем простора, стечени су услови за већу корисничку групу, тако да поред деце и младих омогућен је рад и са одраслим особама до 42 године старости, које имају телесни инвалидитет, интелектуални и вишеструки поремећај.

Услуга дневног боравка обухвата превоз, дневно физичко збрињавање и исхрану, превентивну здравствену заштиту и негу током боравка, васпитно образовни рад, радно окупационе и рекреативне активности, социјализацију у отвореној средини, сарадњу са родитељима и психо социјалну подршку породици, као и рекреативни боравак ван места становања.

Уз помоћ Фондације „Хумана срца“ и града Ваљева, ускоро ће бити адаптирано поткровље Дневног боравка, што ће умногоме допринети квалитетнијем раду са корисницима.