Ваљевске градске и сеоске школе спремне су за нову школску годину, а ове године је на територији града Ваљева први пут у ђачке клупе село 753 малишана.

Првог дана нове школске године, ОШ „Прота Матеја Ненадовић“ у Бранковини посетили су заменица начелника Градске управе Бранка Росић и члан Градског већа града Ваљева Никола Стојановић. Они су пожелели ђацима првацима, као и осталим ученицима и свима који раде у просвети срећан и успешан почетак нове школске године.

Основна школа „Прота Матеја Ненадовић“ у Бранковини ове године има укупно уписаних 19 ученика првог разреда, укључујући и издвојена одељења у Голој Глави, Бабиној Луци, Јошеви и Котешици.

Већ две године град Ваљево финансира уџбенике за све ђаке прваке, а од ове године по први пут преко Локалног акционог плана финансирана је набавка уџбеника за ученике од првог до четвртог разреда, у износу од 32 милиона динара.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је и ове године подржало компанију „Бамби“ за плазма пакетиће, а компанија „Еуропром“ је као и претходних година улепшала први дан ђацима првацима даривањем слатко-сланих пакета.