У Београду је у оквиру Сајма спорта на Ади Циганлији одржано републичко финале „Лиге малих шампиона“, на којем су учествовали и предшколци из ваљевске ПУ „Милица Ножица“, победници локалног такмичења из вртића „Колибри“ и „Хајди“.

У конкуренцији 40 општина прво место у дисциплини штафетна трка освојили су ваљевски предшколци из вртића „Колибри“, који су били убедљиво најбржи, како у полуфиналној, тако и у финалној трци, док у дисциплини моторички полигон предшколци из вртића „Хајди“ и поред доброг резултата нису успели да се пласирају у финале.

Финале „Лиге малих шампиона“ окупило је 800 деце из 40 општина и представља завршетак пројекта Спортског савеза Србије и Савеза за предшколски спорт, који је реализован током целе године, укључујући децу из вртића у спортске активности, припрему и такмичење у штафетним тркама и полигонима спретности, најпре на локалном нивоу, да би добили и најбоље у целој Србији.

„Лига малих шампиона“ у Ваљеву реализована је у сарадњи Спортског савеза Ваљева, Предшколске установе „Милица Ножица“ и Установе за физичку културу „Валис“.