Јесења изложба цвећа и садног материјала у организацији предузећа „Агроразвој – ваљевске долине“ и град Ваљево, данас је отворена у Парку Виде Јоцић на Јадру.

Члан Градског већа Милош Крстић је рекао да је ово изузетна прилика за све људе који се баве производњом цвећа да на најлепши начин промовишу и покажу то што годинама раде.

„Град Ваљево је подржао изложбу и сигуран сам да ће је у годинама које долазе још снажније подржати. Сигуран сам да ће сви љубитељи цвећа уживати наредних дана у Ваљеву, а излагачима желим пуно успеха“, поручио је на почетку ове изложбе Милош Крстић.

До недеље, до када траје изложба, 20 произвођача из Крагујевца, Шапца, Љига, Раче, Вршца, Барајева и Ваљева излагаће цвеће, садни материал и опрему за дворишта.  

У продаји је јесењи програм цвећа – хризантеме, двогодишње врсте, вишегодишње цветнице, затим саднице листопадног и четинарског дрвећа, као и пропратни материјал, као што су саксије и најквалитетнији супстрати за биљке, декорације у цвећарству.

У оквиру изложбе, сва три дана, биће организована радионица израде саксија и предмета од глине.

У оквиру културно-уметничког програма, данас је одржан концерт ученика Музичке школе „Живорад Грбић“, у суботу ће наступити Марко Томић и Лука Јездић, а у недељу фолклорни ансамбл Дом културе „Извор“ из Горића.