Градско веће града Ваљева данас је одржало четврту редовну седницу, на којој су разматрани извештаји о раду јавних предузећа за 2023. годину, као и извештаји о реализацији програма пословања за први и други квартал 2024. године.

Градско веће прихватило је извештаје о раду ЈП за управљање и коришћење регионалног вишенаменског хидросистема Стубо – Ровни „Колубара“ и ЈКП-а „Топлана“, „Водовод“, „Видрак“, Полет“, ПД Регионални центар за управљање отпадом „Еко – Тамнава“ Уб, као и „Агроразвоја – ваљевске долине“.

Чланови Градског већа су прихватили и извештаје о реализацији програма пословања горе поменутих предузећа за период 1.1.2024. до 31.3.2024. године, као и за период 1.1.2024. до 30.6.2024. године.

Утврђени су предлози решења о давању сагласности на одлуке о расподели добити ЈП за управљање и коришћење вишенаменског хидросистема Стубо -Ровни „Колубара“ за 2023. годину, ЈКП-а „Водовод“ и „Видрак“, као и предлози решења о давању сагласности на одлуке о начину покрића губитка ЈКП „Полет“ за 2023. годину, ЈКП „Топлана“ за 2023. годину и кредитном задужењу истог предузећа.

Такође, прихваћен је предлог закључка о усвајању Извештаја о раду на пословима управљања и одржавања сеоских водовода „Кукаљ“, „Прскавац“, „Жабари“, „Ваљевска Каменица“ и „Ставе“ за 2023. годину ЈКП „Водовод“, као и предлог закључка о усвајњу Извештаја о спроведеним мерама пољопривредне политике и политике руралног развоја у 2023. години.

Чланови Градског већа прихватили су предлог Одлуке о расписивању Јавног позива за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији града Ваљева за 2024. годину. Јавни позив ће бити објављен на званичној интернет презентацији града Ваљева, огласној табли Градске управе и у недељеном листу „Напред“. Подношење пријава започиње десетог дана од дана објављивања Јавног позива, а уколико десети дан од дана објављивања пада у недељу или други дан када се по закону не ради, пријаве се подносе првог наредног дана, односно 14.10.2024. године. Све пријаве које се поднесу пре 14.10.2024. године неће ући у разматрање.

Разматран је предлог решења и измени Решења о образовању Комисије за реализацију мера енергетске санације, као и предлог решења о измени Решења о образовању Комисије за утврђивање основа висине и накнаде штете настале услед уједа паса луталица.