Представа “Једне летње ноћи ” корисника Дневног боравка за децу, младе и одрасле са тешкоћама у развоју из Ваљева, освојила је прву награду на фестивалу у Црвенки.

Удружење МНРО “Плава птица” из Куле, организовало је трећи Фестивал драмског стваралаштва особа са менталним тешкоћама, где су наступили и корисници Дневног боравка за децу, младе и одрасле са тешкоћама у развоју из Ваљева са представом “Једне летње ноћи”.

На фестивалу одржаном 11. октобра у Црвенки, представа “Једне летње ноћи” је освојила прво место у конкуренцији пет драмских остварења.

Награда за најбољи глумачки пар фестивала припала је такође корисницима Дневног боравка – Мирјани Крунић и Јанку Милосављевићу.

Фестивал је изузетна прилика да се сретну удружења из других градова која се баве драмским стваралаштвом и тако представе ауторска дела која се спроводе у оквиру активности Дневног боравка.

Удружење „Наши снови“, спроводи већ девет година иновативну активност у оквиру пружања услуге Дневног боравка, по методи Апс Арта, радионице примењеног позоришта. Ова метода у раду промовише идеју позоришта као средство личног развоја, која кроз игру и промене доприноси бољем осећају и прихватању особа са интелектуалним тешкоћама.

Услугe Дневног боравка за децу, младе и одрасле са тешкоћама у развоју и све активности у оквиру реализације услугa се у континуитету финансирају већ 15 година из буџета града Ваљева.