У оквиру пројекта под називом “Бебе наше благо”, почела је подела мултифункционалних хранилица за бебе рођене у другој половини 2023. године на територији града Ваљева.

Градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић и представници Фондације “Хумана срца”, уручили су данас део хранилица родитељима чија су деца рођена у другој половини прошле године.

“Данас делимо хранилице за бебе рођене у другој половини 2023. године, а то је заједничка акција Фондације “Хумана срца” и града Ваљева. Ово је добра прилика да се још једном захвалим Фондацији „Хумана срца“ на томе што су подржали овај леп пројекат и што су све бебе рођене 2023. године добиле нове хранилице. Поред свих мера популационе политике које град Ваљево спроводи, од новчане накнаде за незапослене породиље које смо пред крај претходне године подигли са 10.000 на 30.000 динара и једнократне помоћи за прворођено дете, многих мера које спроводимо кроз Локални акциони план за децу, бесплатних уџбеника за ђаке прваке до ове године, а од ове године бесплатни уџбеници за ђаке од првог до четвртог разреда, бесплатна летовања  за децу са сеоског подручја до бесплатних зимовања за најбоље ученике. По први пут прошле године и бесплатан улаз на базене у Петници за све ђаке, ту је наравно и школица пливања, поред ауто-седишта која традиоционално град Ваљево сваке године дели својим суграђанима, нешто што ћемо наставити, а траје од прошле године су свакако и мултифункционалне хранилице.

Морам да напоменем да је део хранилица остао и за бебе рођене у 2024. години, а ми ћемо кроз Локални акциони план за децу свакако наставити ту акцију и наравно имамо у плану још неке мере које ћемо ускоро објавити”, поручио је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Као подршка популационој политици града Ваљева, Фондација је у овај пројекат уложила 3.600.000 динара, којим је обезбедила 800 хранилица за све новорођене бебе у 2023. години.

“Драго нам је да у мору неких ружних вести имамо овако једну лепу вест којом желимо и овај тмуран дан да осунчамо у Ваљеву. Видимо много насмејаних лица родитеља, добили смо прегршт позитивних коментара на ову акцију и драго нам је што имамо овако велику подршку града Ваљева да се овако једна дивна акција настави и у наредном периоду. Наравно, ми смо ту увек као подршка и помоћ, али оно што заиста још једном желим да нагласим, јесте да без заједничке подршке и помоћи локалне самоуправе ова акција не би могла да се спроведе”, казала је Николина Ђујић, представница Фондације “Хумана срца”.

Подела хранилица за све остале бебе које су рођене у другој половини 2023. године организоваће се у Градској управи града Ваљева, као што је организована и подела ауто-седишта, а родитељи ће бити позвани да дођу и преузму хранилицу за своју бебу.