Градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић, угостио је данас председника Удружења бораца Ваљево Александра Павића и чланове Удружења, како би разговарали о побољшању статуса бораца, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Састанак је одржан поводом захтева које је Удружење упутило Градској управи града Ваљева, односно градоначелнику Лазару Гојковићу лично.

„Као и увек до сада и овога пута наишли смо на изузетно разумевање, подршку и жељу господина Лазара Гојковића да подржи и помогне рад Удружења бораца Ваљево и његове чланове. Срдачно се захваљујемо господину Гојковићу и унапред радујемо нашој будућој сарадњи“, казали су из Удружења бораца Ваљево.

Поменути захтеви се односе на:

  1. Решавање стамбених питања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида који их сада користе као донацију, а добили су их на коришћење конкурсом и решењем локалних самоуправа, а да се на нивоу Републике решавају стамбена питања оних којима то није решено;
  2. Побољшање положаја и статуса бораца на локалном нивоу, уз одређену помоћ и повластице сходно законским могућностима и
  3. Паркинг карте у плавој зони за ратне војне инвалиде који немају паркинг карте.