ЈКП Водовод Ваљево изградњом новог цевовода пијаће воде решава проблем мештана Попучака, чија је вода у бунарима била загађена бушотинама и активностима на истраживању литијума. 

Након што су бунари са којих су се снабдевала поједина домаћинства у делу Попучака због контаминације стављени ван употребе ЈКП Водовод Ваљево заједно са Градом Ваљевом донело је одлуку о решавању проблема водоснабдевања поменутих домаћинстава.

„Тренутно решавамо водоснабдевање дела Попучака, засеок Весићи, који до сада нису имали воду . Радимо проширење јавне водоводне мреже , тачније, настављено је умрежавање даље од насеља Филиповићи у дужини од 1750м.  Домаћинства која су до сада имала нефункционално снабдевање водом биће на овај начин прикључена на градски водовод чиме ће бити успостављен  континуитет снабдевања водом“, каже директор ЈКП Водовод Иван Филиповић.

Цевовод који је у изградњи пречника је фи 110 mm, а средства су обезбеђена Планом комуналне градње Града Ваљева за текућу годину у износу од 7.500 000 динара са ПДВ-ом.

„Најмање 15 домаћинстава која су до сада била без воде и домаћинства чији су бунари загађени сада ће не само добити стабилно снабдевање већ и воду која је по испитивањима Института Батут најчистија вода за пиће . Не треба заборавити да су испитивања њихове бунарске воде од стране државних институција показала да та вода не само да није за пиће већ није ни  за техничку употребу,“ каже Филиповић.

Подсећамо, када су у питању сеоски водоводи  радови се приводе завршетку и у селу Жабари, а крајем прошле године  изграђена је  водоводна мрежа на потезу Беомужевић – Причевић која је дуга 2,5 км.  ЈКП Водовод се  стара о четири сеоске водоводне мреже и то : Кукаљ, Прскавац, Жабаре, и Ставе. Под ингеренцијом Водовода су и Ваљевска Каменица , али и Дивчибаре.

Говорећи о мрежи сеоских водовода, у надлежности ЈКП Водовод је 380 км водоводне мреже.

ЈКП Водовод Ваљево