Предшколска установа „Милица Ножица“ обележила је важан јубилеј – 60 година постојања и рада.

Представнике града Ваљева, Епархије ваљевске, Колубарског округа, бројних установа и јавних предузећа и пријатеље, најпре је поздравио директор ПУ „Милица Ножица” Милан Радовић.

„За нас је ово велики дан, 60 година од оснивања Предшколске установе „Милица Ножица“. Као директор могу да вам обећам да ћемо наставити да радимо истим темпом, идемо истим овим путем, по највишим стандардима у свим сегментима рада”, рекао је Радовић.

У години јубилеја Предшколске установе, вишедеценијски проблем Ваљева је решен – нема више листе чекања за упис деце у вртиће, а градска власт је у протеклих пет година знатно увећала улагања у објекте дечје инфраструктуре.

„Поштовани запослени у Предшколској установи „Милица Ножица“ , пријатељи и сарадници ове установе, честитам вам значајан јубилеј, у име града Ваљева и у своје име!
Деценије рада ове установе обележене су дечјим осмехом и ова градска власт се труди да тако буде и даље. Поносни смо што смо недавно отворили два нова вртића „Мали принц“ и „Палчица“ и што ће ускоро бити завршена доградња вртића „Бамби“. Централна кухиња је модернизована и опремљена, опремљени су вртићи, како би боравак деце и запослених био што пријатнији. Уредили смо дечја игралишта у свим обдаништима. Запослен је велики број васпитача. И оно што је најважније, Ваљево је коначно град без листе чекања за упис деце у обданиште.
Све су ово резултати које смо постигли заједничким радом и захваљујем се свима вама на томе и желим вам пуно здравља и успеха и у наредним деценијама“, поручио је градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић.

Начелница Школске управе Ваљево др Зорица Јоцић је у свом обраћању истакла да су деца најважније што овај град има, а да управо ова установа брине о великом броју деце.

„Ова година се разликује од претходне, јер се ова установа обогатила са два нова објекта и преко 100 запослених који су велико појачање у смислу просторних капацитета и људских ресурса. Ово је друга година примене нове програмске концепције Републике Србије везано за предшколсе установе под називом „Године узлета“. У развоју деце предшколски узраст је толико интензиван тако да се никада више у животу човека не појави такав период. Колики ће тај развој бити зависи од много фактора, али кључни је васпитач, они који су у непосредном раду свакодневно са децом, са децом која су креативна, која желе да се играју, да покажу своје потенцијале и способности. Мислим да је установа сада добила све оно што јој је потребно да може да настави да се развија путем квалитета, а у интересу и добробити деце и родитеља и на задовољство свих нас“, нагласила је др Зорица Јоцић.