Јавна расправа поводом израде Стратегије социјале заштите града Ваљева, за период 2023-2028. године одржана је данас у сали Скупштине града Ваљева, у присуству представника удружења цивилног сектора и установа социјалне заштите, као и чланова Савета за социјалну политику града Ваљева.

Председник Савета Радоица Рстић је истакао да је израда ове Стратегије, наставак одговорне политике Града у овој области. Ваљево је последњих десетак година, област социјалне заштите подигло на виши ниво, а издвајања око 5 % из буџета Града, Ваљево сврставају у ред водећих градова у овој области. У наредном периоду, циљ је да се прошири обухват корисника услуга социјалне заштите и да се квалитет услуга подигне на још виши ниво, закључио је Радоица Рстић.

Марко Јевтић, члан Градског већа Града Ваљева, задужен за социјалну политику,  подсетио је на сет услуга социјалне заштите у Ваљеву, а као један од највећих корака у овој области је завршетак изградње Геронтолошког центра у Ваљеву, који ускоро почиње са радом.

Никола Савић, консултант на изради ове Стратегије је указао на најзначајније делове Стратегије, који обухватају све категорије становништва у Ваљеву. Захвалио се свим сарадницима и партнерима на изради Стратегије, који долазе из свих институција, установа и невладиних организација у Ваљеву.

Стратегијa ће се наћи пред одборницима на децембарској седници Скупштине града Ваљева, након чега ће почети њена примена. Нацрт Стратегије је у протеклом периоду био на увиду грађанима на сајту Града Ваљева – https://www.valjevo.rs/javni-oglasi-i-obavestenja-2023/