Министар културе у Влади Србије Никола Селаковић је саопштио да се нада да ће до следећег уручења Књижевне награде „Десанка Максимовић“, чијим поводом је данас био у Ваљеву, бити спремљена пројектна документација за пројекат Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ и да ће уз помоћ Министарства културе кренути реализација уређења зграде бившег Дома војске за потребе библиотеке.

„Надам се да ћемо до следећег уручења награде имати сву пројектну документацију за објекат Матичне библиотеке чији је члан била и Десанка Максимовић, а свакако ће се у реализацију тог великог подухвата за најстарију и најважнију културну установу Колубарског округа и града Ваљева кренути уз помоћ Министарства културе“, истакао је Селаковић.

Он је са градоначелником Ваљева Лазаром Гојковићем обишао данас Дом војске и уверио се у значај овог здања, које се деценијама не користи. Министар културе је најавио да ће Матичној библиотеци „Љубомир Ненадовић“ која годинама нема адекватан простор, бити предат некадашњи Дом војске, чиме ће се решити један од највећих проблема најстарије и најважније установе културе на територији овог дела Србије.