Републичко такмичење из математике у ОШ “Милован Глишић” у Ваљеву, данас је окупило ученике основних школа из целе Србије.

У сарадњи са Друштвом математичара Србије и подружницом тог друштва у Ваљеву, школа домаћин је показала највиши ниво организације такмичења за ученике и њихове наставнике.

“Поштовани учесници данашњег такмичења, драги наставници и родитељи наше талентоване деце, добро дошли у Ваљеву, у град значајних људи науке, историје и културе! Част ми је и задовољство да вас поздравим у име града Ваљева! Такмичарима желим пуно успеха не само данас, него и у наставку школовања, а свим гостима желим да из Ваљева понесете најлепше успомене”, поручио је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Начелница Школске управе Ваљево др Зорица Јоцић је пожелела ученицима да одмере снаге и постигну жељене резултате, али и да се упознају и остваре трајна другарства.

Присутнима су се обратили и помоћник министра за предшколско и основно образовање др Милан Пашић, председник Друштва математичара Србије проф. др Мирослав Марић и председник државне Комисије за такмичење ученика основних школа из математике Ненад Вуловић.