У Месној заједници Крушик данас је почела рехабилитација Шабачке улице, у дужини од 474 метра. Извођач радова је “Шумадијапут”.

“Када причамо о рехабилитацији улица у граду Ваљеву, као и прошле године настављамо добру праксу и крећемо из МЗ Крушик, која има пуно улица за сређивање. Након изведених радова на рехабилитацији Шабачке улице, настављамо рехабилитацију Улице Браће Величковић, Пере Комирићанца и Љубостињске улице.

Ова Шабачка улица има један крак који излази на Улицу Јакова Ненадовића, она ће бити у наредном периоду асфалтирана, тако да мештани који овде живе не мисле да се завршетком ових радова и рехабилитацијом ове улице завршавају радови”, поручио је Бранко Вуковић, руководилац Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру.

Председник МЗ Крушик Радисав Симић, изразио је задовољство због тренутних радова и истакао да је ово показатељ добре сарадње са градским руководством.

“Драго ми је што се ова улица ради. Желим да обавестим наше мештане да ово није крај, да ће се прво радити рехабилитација, али и асфалтирање. Као председник МЗ Крушик сам обећао да ћемо то одрадити у овој години и ево на задовољство свих, испуњавамо жеље нашим суграђанима. Ми у плану имамо још неколико улица, тачније приоритете које ћемо урадити. Надам се да ће грађани бити задовољни, а морам да нагласим да имамо изузетну сарадњу са руководством града, а то је најважније за наше грађане”, казао је Симић.

Руководилац Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру Бранко Вуковић, нагласио је да је у овој години град Ваљево определио 90 милиона динара за рехабилитацију улица, док је за инвестиционо одржавање улица опредељено укупно 40 милиона динара.

“Сутра почиње сређивање простора који се налази код нове НИС пумпе, која је из центра града из Тешњара пребачена на нову локацију. Ту је остао део који је неуређен, има простора да се уреди паркинг и пешачка стаза. Настављамо радове у МЗ Брђани и у другим месним заједницама. Ми смо у претходном периоду асфалтирали преко 40 улица које су биле под макадамским застором.

Када причамо о сеоском подручју, уз помоћ државе у претходном периоду смо асфалтирали доста путних праваца, ми смо свакако определили из градског буџета 100 милиoна динара за асфалтирање путева на сеоском подручју. Имамо и изабраног извођача радова, а то је Предузеће за путеве “Ваљево”. Тренутно се изводе радови на асфалтирању путног правца до гробља у МЗ Ставе, а наредних дана ћемо ући у МЗ Петница, где ћемо асфалтирати путни правац у дужини од 1100 метара и путни правац у МЗ Пауне,  у дужини од 1 километар”, закључио је Вуковић.