Питате се како можете да утоплите своје домове, сачувате кућни буџет и побољшате квалитет ваздуха у вашем граду?

Министарство рударства и енергетике и УСАИД-ов пројекат „Боља енергија“, уз подршку Светске банке и Банке Поштанска штедионица, покрећу националну кампању под називом  “Мањи рачуни, већи комфор, чистији ваздух”, у оквиру које ће одржати серију од десет трибина, у општинама и градовима широм Републике Србије.
Грађани Србије ће имати прилику да добију информације како да се пријаве за актуелне субвенције које се додељују, у циљу реконструкције и унапређивања енергетске ефикасности стамбених објеката.

Трибина у Ваљеву ће се одржати у понедељак, 27. новембра 2023. године у Великој сали Скупштине града Ваљева, са почетком у 16 часова и отворена је за све заинтересоване грађане.

Министарство рударства и енергетике, кроз програм Владе Србије, додељује субвенције за мере енергетске ефикасности у износу до 50% за примену максимално две појединачне мере (нпр: замена прозора и уградња котла на гас), односно до 65% за примену пакета мера (нпр: замена прозора и врата, изолација крова, котао на биомасу и соларни панели).
Уз помоћ и подршку УСАИД-ог пројекта “Боља енергија”, такође се ради и на успостави одрживих механизама финансирања за енергетску санацију стамбених зграда и оснивања Енергетских инфо центара за грађане широм Србије.