Са циљем да се нашим суграђанима обезбеде бољи услови за бављење спортом, након санације терена за мали фудбал са вештачком травом на Петом пуку, комплетно је реконструисан и терен у Првој основној школи.

„На корист и здравље свих наших суграђана, урађен је терен за мали фудбал са вештачком травом у Првој основној школи. Улагање у спортску инфраструктуру је од посебног значаја нашег досадашњег, али и будућег рада и залагања. Уз подршку Владе Републике Србије и надлежних министарстава, као и средствима из буџета града Ваљева, комплетно смо реконструисали Дом спорта „Генерал Светомир Ђукић“, изградили трим стазу на Пећини, три отворена кошаркашка терена на Здрављаку, Студенту и код Гимназије, поставили паркет у хали на Студенту, столице на два фудбалска терена и терен за мали фудбал на Петом пуку.
С обзиром на то да знамо колико се користе сви терени за фудбал, без обзира да ли су то мали терени са вештачком травом или велики терени са природном травом, сигуран сам да ће и овај терен у Првој основној школи знатно обогатити спортску понуду нашег града. Наставићемо да улажемо у спортску инфраструктуру, како би нашим суграђанима омогућили квалитетно бављење спортом“, поручио је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Члан Градског већа Владимир Мишковић је нагласио да су средства обезбеђена из буџета града Ваљева и износе 4,8 милиона динара.

„Идеја за реконструкцију ова два терена дошла је због опредељених средстава Министарства омладине и спорта за клима коморе у Дому спорта „Генерал Светомир Ђукић“, јер одређена средства која су опредељена у буџету града Ваљева за ту намену, пребачена су на друге пројекте, тачније за санацију ова два терена. Дакле, прво је урађен терен са вештачком травом за мали фудбал на Петом пуку, а сада и у Првој основној школи, на задовољство и корист свих школараца, али и свих осталих суграђана“, рекао је Мишковић.