До краја јануара нас очекује богат програм намењен свим генерацијама, а права фестивалска атмосфера у нашем граду влада од децембра прошле године.

Уз велико интересовање наших суграђана за све програме, највише пажње привукли су музички програми који су одржани на три локације у нашем граду: Тргу Десанке Максимовић, у Холу Центра за културу и на Платоу Центра за културу.

Грађани који су одлучили да зимске дане проведу у врхунској атмосфери, имали су прилику да већ другог дана Божића посведоче одличној журци коју је направио кантаутор и музичар Марко Луис.

По хладном и снежном времену Марко Луис је са својим бендом разгалио присутне и успео да направи праву журку на отвореном простору. Ни хладноћа, ни снег који је падао нису спречили присутне да уживају у одличној свирци, али и вокалним могућностима Марка Луиса. На концерту на коме се први пут Ваљеву представио Марко Луис на веома оригиналан начин, показало се да велики део публике истински ужива у његовим изведбама.

Програм је настављен 13. јануара, када је одржан концерт квартета Марко и Лука, у препуном Холу Центра за културу. Марко Томић и Лука Јездић, уз пратњу Ангелине Новаковић (виолина), Милене Мартинов Стојковић (виола) и Жељка Пламенца (удараљке), измамили су аплаузе присутних, који су истински уживали у нумерама филмске, евергрин и шлагер музике.

Затим су наши суграђани имали прилику да уживају у музичко-поетском кабареу „Поезија и песма живота“. Песник Марко Милошевић, музичар Борис Режак и специјални гост Дуле Лушин, потврдили су да је Ваљево град културе и да се поезија на велика врата враћа у моду. Исте вечери, хуманитарном продајом књига песника Марка Милошевића прикупљено је 54.000 динара, а цео износ уплаћен је НУРДОР-у.

Права зимска бајка десила се протеклог петка, када је на Платоу испред Центра за културу концерт одржао Дејан Петровић и његовг Биг бенд. Упркос снежној вејавици те вечери, бројни Ваљевци уживали су у нумерама које изводи Дејан Петровић са својим трубачким оркестром, а на репертоару су се нашли хитови забавне, народне, рок и филмске музике.

„Одличне су реакције грађана, што је и нама сигнал да смо учинили праву ствар. Наравно, сада је и наша обевеза да овакав догађај покушамо да претворимо у традиционалан. У оквиру фестивала организоване су и бројне представе и радионице за наше најмлађе суграђане, што им је додатно улепшало зимски распуст. Сви програми који су организовани током децембра и јануара донели су бројне новине у односу на раније прославе новогодишњих и божићних празника у нашем граду и драго ми је ако смо успели да улепшамо празнике нашим суграђанима, што нам је и био циљ“, нагласио је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Поред концерата, установе културе у Ваљеву припремиле су разнолик програм за наше најмлађе суграђане. Креативне радионице, представе за децу, само су део програма у којима су наши малишани имали прилику да уживају током зимског распуста.

Ове године у нашем граду је по први пут организован и зимски Фестивал ракије и вина, на коме је своје производе представило преко 25 учесника, а на фестивалу су наступили Никола Јевтић и Милица Панић, након чега је концерт одржала Ваљевка Марина Тадић.

Потреба наших суграђана за оваквим манифестацијама била је приметна одмах након најаве децембарских и јануарских програма, а насмејана и задовољна лица током празника у нашем граду је потврда да су поменути програми испунили сва очекивања.

У четвртак, 25. јануара, очекује нас концерт Janne&Iva у Холу Центра за културу, са почетком у 20 часова.