Четврта редовна седница Скупштине Олимпијског комитета Србије у Олимпијском циклусу Париз 2024, одржана је данас у простору Свечане сале Ваљевске гимназије, једне од најпрестижнијих образовних институција у нашој земљи.

Пре почетка седнице Скупштине Олимпијског комитета Србије, уприличен је састанак делегације Олимпијског комитета Србије са градоначелником Ваљева Лазаром Гојковићем и његовим сарадницима, чланом Градског већа Владимиром Мишковићем и директором Установе за физичку културу „Валис“ Жељком Остојићем.

Делегација ОКС коју су чинили председник Божидар Маљковић, потпредседник Жарко Зечевић, потпредседнице Марија Десивојевић Цветковић и Милица Ђуричић, као и генерални секретар Ђорђе Вишацки, разговарали су о продубљивању спортске сарадње са Ваљевом, а градоначелник Гојковић је истористио прилику да присутне извести о свему што је урађено у Ваљеву што се тиче спорта, а првенствено спортске инфраструктуре.

Након пријема код градоначелника Ваљева, одржана је седница Скупштине Олимпијског комитета Србије, којој је присуствовао велики број гостију.

Присуствовали су министар спорта Зоран Гајић, градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић, директорка Антидопинг агенције Србије проф. др Милица Вукашиновић-Весић, декан Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду проф. др Сања Мандарић, као и представници националних и локалних институција.

Председник ОКС Божидар Маљковић је у име Олимпијског комитета Србије у уводном делу седнице уручио поклон градоначелнику града Ваљева Лазару Гојковићу и искористио прилику да поздрави све чланове Скупштине и да се захвали градоначелнику града Ваљева и његовим сарадницима, као и директору Ваљевске гимназије проф. Предрагу Јевтићу на гостопримству, подршци и сарадњи, у припреми и организацији годишње Скупштине ОКС.

„Задовољство ми је да вас поздравим и пожелим добродошлицу на 4. редовну седницу Скупштине Олимпијског комитета Србије у Олимпијском циклусу Париз 2024. Као што је свима вама познато, из године у годину активности Олимпијског комитета Србије спроводимо изван Београда, кад год је то могуће. Наш долазак и одржавање годишње седнице Скупштине баш на овом месту у Ваљеву има посебну симболику и значај имајући у виду да је ово друга година рада на пројекту увођења Олимпијског образовања у школски систем у Србији као изборног предмета. Сматрам да после прошлогодишње најстарије гимназије у Србији, карловачке, нисмо могли наћи прикладније место од престижне Ваљевске гимназије, са традицијом дугом више од век и по за организацију овогодишње седнице“, рекао је Маљковић.

Након председника Олимпијског комитета Србије, присутнима се обратио градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић.

„Част ми је и задовољство да вас поздравим испред града Ваљева. Ваљево је град спорта и заиста смо срећни што се 4. редовна седница одржава баш у Ваљеву, у сали Ваљевске гимназије. Успео сам да информишем председништво о томе шта смо све урадили и мислим да можемо да будемо поносни на то шта је у претходне четири године у Ваљеву урађено. Првенствено мислим на спортску инфраструктуру, а замолио сам све и молим и вас да нам помогнете у круни свега, а то је изградња спортске хале у Ваљеву, која ће бити репрезентативна и сигуран сам максимално коришћења у наредном периоду, што се тиче свих европских и светских такмичења. Рекао сам већ да је Ваљево град спорта и сада постижемо одличне резултате, а ево користим и ову прилику да најавим „Мини сајам спорта“, који ће већ у четвртак бити организован, када ће се представити сви спортски клубови који чине Спортски савез града Ваљева. Желим вам пријатан боравак у Ваљеву“, нагласио је градоначелник Гојковић.

Данашње присуство министра спорта, господина Зорана Гајића и сарадника на годишњој седници Скупштине ОКС сведоче о успешној сарадњи ове две институције, што је министар у поздравној речи и потврдио.

„Врло је ретка прилика да се на једном месту скупи елита спортских радника. Сви ми који смо овде имамо велику одговорност када је у питању развој српског спорта. Олимпијски комитет Србије је најважнија стручна организација што се тиче врхунског спорта. Са великим задовољством истичем да имамо беспрекорну сарадњу, све радимо заједно, информишемо се о сваком кораку, имамо редовне састанке. За све што треба олимпијском спорту сигуран сам да је Олимпијски комитет Србији максимално на услузи“, поручио је између осталог министар Гајић.

По завршетку седнице, делегати и гости имали су прилику да обиђу Дом спорта који носи име оснивача Српског олимпијског клуба, генерала Светомира Ђукића.