Породице са троје и више деце које су до сада оствариле право на поносну картицу „Три плус“, од наредне године ће моћи да користе и мобилну апликацију, која ће им омогућити да лакше остваре попусте.

 „Сви имамо исти задатак, да победимо највећег непријатеља нашег народа, а то је у овом тренутку бела куга и да дамо свој допринос томе. Од 2017. године, када је формиран Покрет за децу „Три плус“ и доношењем мера за подстицаје рађања, од те године до 2021. је 16,1 % више трећерођених и 13,1 четворорођених. Богу хвала да је тако, ствари се мењају и то је резултат наше заједничке борбе. Сада идемо корак даље и данас представљамо један мали корак, али опет велики, јер се ради о јединственом пројекту у свету, а то је апликација „Три плус“. Сви они који имају поносне картице „Три плус“, дакле породице са троје или више деце ће од 1. јануара 2023. године имати могућност да са том картицом инсталирају и региструју се у апликацији „Три плус“. Апликација је техничко решење које нуди неке нове погодности и попусте за породице за троје и више деце, уштеду у њиховом кућним буџетима, које до сада нису имали“, поручио је Владица Гавриловић, председник Удружења „Три плус“ из Чачка.

Како се могло чути на промоцији данас у Ваљеву, осим попуста апликација ће родитељима донети нове погодности. Тако ће постојати лични QR код за сваког родитеља који је остварио право на поносну картицу, могућност бесплатног паркинга, развијена друштвена мрежа у којој породице са троје и више деце могу размењивати или поклањати гардеробу, обућу или уџбенике, могућност плаћања рачуна са попустом, онлајн приступ „Три плус продавници“ и свакодневна обавештења о значајним информацијама.

„Апликација поред тих попуста и привилегија које су до сада имали са поносном картицом, доноси још новитета, као што су бесплатни сати паркинга, могућност да добијају умањење рачуна из ЈКП – а, затим имају развијену социјалну мрежу, где ће 138 000 породица моћи да живе у једној великој породици и да размењују ствари. Надамо се да ћемо ову дивну сарадњу наставити са градом Ваљевом. До сада је издата 571 картица, а надамо се да ћемо следећи пут када будемо дошли имати знатно више, што нам и јесте циљ заједничког пројекта и задатка“, рекао је Владица Гавриловић.