На Дивчибарама се наставља са инфраструктурним уређењем, па су јуче пресвучене асфалтом две деонице путева у овом туристичком месту. Асфалтирана је деоница од пумпе до Водовода, дужине 720 метара и деоница поред цркве, у дужини од 180 метара.

Радове је обишао руководилац Одељења за инфраструктуру и грађевинско земљиште Бранко Вуковић, који је рекао да град Ваљево, уз подршку Републике Србије спроводи амбициозне планове на уређењу Дивчибара.

„Побољшање путне инфраструктуре је први услов да гости безбедно и лако дођу до Дивчибара, које су доживеле последњих година прави процват. Ова два пута су била у лошем стању, јер је велика фреквенција саобраћаја на њима. Путеви воде до нове ски стазе и други је у самом центру поред цркве. На нама је да се постарамо да ово туристичко место развијамо плански и организовано, како би Дивчибаре сачувале своју лепоту, а опет да задовољимо потребе све већег броја туриста и инвеститора који су заинтересовани за улагање у Дивчибаре“, истакао је Вуковић.

Ови радови се спроводе у оквиру рехабилитације улица, за шта је Град ове године определио 28 милиона динара. Радове изводи Предузеће за путеве „Ваљево“.