„Вратио нам се живот! Имамо пут, имамо све, а до сада нисмо имали ништа!“, речи су Живомира Јовановића из села Миличиница, поводом асфалтирања пута у овом селу.

У највећем селу у ваљевском крају, али и једном од највећих села у Србији, Миличиници, у току је асфалтирање деонице пута Убић-школа, у дужини 1700 метара. Инвеститор радова је ЈП „Путеви Србије“, а извођач Предузеће за путеве „Ваљево“. Вредност радова је 16 милиона динара.

Ова деоница повезује регионални пут са школом и била је први приоритет Месне заједнице (МЗ).

„Има доста заселака и мештани очекују да се све уради одмах, али кренули смо по приоритетима МЗ. Следећи пут је пут од Еуропрома до цркве, а у захтеву МЗ за 2022. годину су  путеви у засеоцима. Сходно могућностима и буџету, трудићемо се да што више захтева које ова МЗ послала Градској управи и реализујемо наредне године“, рекао је руководилац Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру Бранко Вуковић.

Душан Дамњановић, председник МЗ Миличиница се захвалио руководству Града што су увидели важност пута који води до основне школе у засеоку Убић.

„Не могу да опишем срећу ових мештана данас. Поред овог асфалтирања, у току је реконструкција пута од Миличинице према Ваљевској Каменици, где се поправља регионални пут. У току је изградња торња за МТС мрежу, јер Миличиница није покривена сигналом мобилне телефоније. Рок за завршетак ових радова је фебруар 2022. године.  На Скупштини МЗ смо изгласали приоритетне путне правце, а то су они који воде до школе и цркве. Остао нам је још путни правац од центра села до цркве и надамо се да ће и тај пут бити асфалтиран идуће године“, рекао је председник МЗ Миличиница.

Пут који се данас ради до скоро је био скоро непроходан, са великим рупама, а нарочито је било тешко ићи њим за време киша. Након ове реконструкције, очекивања мештана су да ће се људи још више враћати да живе у село.

Миличиница је удаљена од Ваљева 40 километара и у њој сада живи око 700 становника. У овом селу раде и две винарије, које имају квалитетно вино. Неколико породица из Београда је купило напуштена сеоска домаћинства и викендима долазе у ово село. Вредни мештани који се баве пољопривредом са пуно оптимизма испраћају ову годину, која је била успешна и очекују да ће и наредна година бити још боља.

Ове јесени се доста ради у ваљевском крају и до сада су урађена три путна правца, рекао је Бранко Вуковић.

„То је путни правац који је повезао Шабачки пут са путем за Голу главу,  Дивље брдо-Царић, а дужина тог пута је 1100 метара. Након тога су изведени радови у МЗ Оглађеновац, где је урађен пут од 2700 метара. И ево данас су радови у Миличиници. Након овог села, радићемо у Горњој Буковици 2000 метара. Овај путни правац повезује Горњу Буковицу и Ваљевску Каменицу, у дужини 3,5 километара, али у неком нарадном периоду ћемо настојати да сва села повежемо са путном инфраструктуром, јер је предуслов за нормалан живот, добар пут. Након Горње, прелазимо на Доњу Буковицу, на деоницу пута која повезује регионални пут са Виторовића гробљем, у дужини 1400 метара. Након тога, у МЗ Јабланица, од места Рибари до Јовање, радиће се деоница пута од 2200 метара“, рекао је Вуковић и нагласио да је вредност ових радова 120 милиона динара за 12 километара који су планирани да се ураде до краја године.