Бициклистички клуб Спутњик уз подршку града Ваљева, протеклог викенда са Бициклистичким савезом Србије организовао је седми МТБ Куп Србије, који је одржан на тешкој стази у близини порте цркве Светог Луке у Бабиној Луци.

Уз одобрење и архијерејски благослов  нашег епископа Ваљевског Г Исихија, за добру организацију овог такмичења на којем је наступило око 150 такмичара из целе земље, велики допринос дали  су чланови завичајног удружења Хаџи Рувим и Удружење слепих и слабовидих Ваљева, као и Црквена општина Бранковина. Сви учесници су похвалили високи квалитет одржаног такмичења на кружној шумско-ливадској стази, а од домаћина је уложен велики труд што су нарочито добро подржале и помогле све пратеће комуналне службе и органи града Ваљева, као и припадници ваљевског МУП-а, лекарска екипа Дома здравља Ваљево, као и бројни пријатељи и спонзори који су подржали ову манифестацију.

 А чланови БК Спутњик су наставили са спортским успесима и на овом Купу. Овом приликом освојен је поново двоцифрени број медаља за наш град. Најбољи појединачни резултат остварио је Вукмир Филип који је убедљиво тријумфовао у конкуренцији млађих полетараца, а освајање трећег места у истој трци од стране Саве Старчевића допринело је победи БК Спутњик у екипном пласману. Стефан Симовић, према незваничним резултатима, био је четврти, а Павле Тошић у средини групе. Екипну победу оствариле су полетарке Наталија Кулинчевић и Наталија Тошић које су освојиле појединачно  сребрну и бронзану медаљу. Млађа полетарка Ђурђа Недељковић и млађа кадеткиња Мила Старчевић биле су друге у својим тркама, а полетарци су дошли до екипне бронзе добром вожњом целе екипе међу којима је Лазар Ангеловски освојио четврто место, а Марко Ћесаревић и Алекса Недељковић и поред падова, били су пласирани око 10-ог места. Нова злата за БК Спутњик донеле су  обе кадетске екипе: и у мушкој и у женској категорији. Од другог до четвртог места пласирали су се следећим редоследом: Стефан Давидов, Игор Давидов и Богдан Ангеловски, док је код девојака државна првакиња Николија Кулинчевић имала пех да покида ланац, али је борбено прешла стазу гурајући бицикл и да освоји бронзану медаљу док је Марија Ћесаревић била за једно место иза ње. Млађи кадети Ђорђе Павић и Димитрије Јездић све више напредују и  остварују све боље резултате, сада су изборили пласмане у средини групе и према незваничним резултатима, освојили екипно треће место.

И на крају, за сваку похвалу је то што се у овим успесима бициклиста  Спутњика јасно препознаје резултат доброг и упорног рада са тренерима, али још важније управо је подршка родитеља и осталих чланова породица младих спортиста што је све дало успех, али и позитиван смисао раду у бициклизму, док бројност чланова клуба најбоље говори о свему.