Јуниорска репрезентација Србије у ватерполу (узраст до 19 година) постала је првак Европе, након победе над репрезентацијом Шпаније 9:8.

На Европском првенству које се играло у Подгорици, за репрезентацију Србије играла су тројица играча Ватерполо клуба „Валис“ Александар Ковачевић, Срђан Бауцало и Богдан Гавриловић, а Петар Станић игра за ВК „Шабац“. Ковачевић и Станић су Ваљевци, који су потекли из ВК „Валис“.

Фото: Ватерполо савез Србије

Градоначелник Ваљева је, тим поводом, упутио честитку јуниорској репрезентацији Србије на великом успеху, ВК „Валис“ и младим играчима из Ваљева.

„Велика је радост свих нас када знамо да је ватерполо у Србији био, јесте и биће најтрофејнији колективни спорт. А нарочито смо срећни што у садашњим и будућим успесима ватерполиста учествују и Ваљевци. Четворици момака, који су са својим вршњацима допринели великом успеху репрезентације, Александру Ковачевићу, Петру Станићу, Срђану Бауцалу и Богдану Гавриловићу, честитам у име града Ваљева и у своје име велики успех- освајање Европског првенства у ватерполу (за узраст до 19 година), које је играно у Црној Гори. Верујем да ће млади играчи и ваљевски ватерполо клубови постати окосница српског ватерпола и на тај начин наставити традицију својих претходника, овенчаних медаљама са свих најважнијих такмичења“, каже се у честитки градоначелника Ваљева.

У финалној утакмици против Шпаније, Александар Ковачевић је био двоструки стрелац, док су са по једним поготком свој допринос победи Србије дали Бауцало и Гавриловић.