Председник Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом немачке компаније „Бизерба“, која је светски лидер у производњи вага. Ова компанија је један од водећих добављача хардверских и софтверских решења из области технологије вагања, сечења и етикетирања.

Потом је потписан Уговор о подстицајима за инвестицију у град Ваљево између Министарства привреде Србије и представника компаније.

Потписивању у Председништву Србије је присуствовао градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

„Данас је велики и важан дан зато што је данас све завршено и ускоро креће са изградњом компаније „Бизерба“. То је једна фантастична компанија, породична. За годину и нешто дана ће бити готова са значајно већим платама него сада што народ има у Ваљеву. У почетку ће бити запослено 305 радника. Надам се да ћемо начина да им се захвалимо за све што су за нас урадили. Драстичне промене за Ваљево, али не само за Колубарски округ. Ови људи доносе најпрецизнију технологију, уносе огромне промене Ваљево. Ваљево је до скоро био ћорсокак, а сада ћемо изградњом брзе саобраћајнице и гасне мреже испунити све услове за успешан рад „Бизербе“. За две године размишљамо пробијање тунела између Љубовије и Осечине. Очекујемо изградњу потпуно новог водовода за цео Колубарски округ. Канализација је већ ушла у протокол. Ваљево више неће бити исти град. Све ово није могуће без немачких инвестиција“, рекао је председник Вучић.