У среду, 4. маја се обележава 23 године од херојске погибије пилота пуковника Миленка Павловића.

Помен пилоту Миленку Павовићу ће одржати владика Исихије са свештенством Епархије ваљевске.

У 12.04 часова ће на спомен обележју у Улици Владике Николаја, након прелета авиона цвеће положити породица и представници Града Ваљева и Војске Србије.

Најављено је да ће присуствовати начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић. У делегацији ће бити командант РВ И ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић и генерал Бране Крњајић, командант 204. ваздухопловне бригаде.

Ове године ће цвеће бити положено и на споменик страдалима у ратовима од 1991. до 1999. године, који се налази на углу Пастерове и Улице пилота пуковника Миленка Павловића.

Након тога, око 13 часова ће цвеће бити положено у селу Бујачићу, на месту пада авиона. Тамо ће цвеће положити поред породице и представника локалне самоуправе и заменик команданта РВ И ПВО генерал Жељко Билић.

У НАТО бомбардовању Србије, 4. маја 1999. године је погинуо, на небу изнад Ваљева, пилот пуковник Миленко Павловић. Сваке године од тада се пригодним програмом Ваљевци подсете храброг чина пилота, рођеног у Горњем Црниљеву 1959. године.