Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и члан Градског већа задужен за спорт Владимир Мишковић, угостили су председника Стрељачког савеза Србије др Ненада Путника са сарадницима.

Главни разлози данашње посете су промоција стрељаштва, али и могућности развоја и побољшања услова за бављење овим спортом у нашем Граду.

Градоначелник Ваљева је овом приликом нагласио да ће подржати развој једног од најуспешнијих олимпијских спортова, јер стрељаштво у нашем Граду има дугу традицију.

Према речима Миодрага Лазића, председника Стрељачког савеза западне Србије, чије је седиште у Ваљеву, нераскидива је веза стрељаштва и Ваљева.

„ Први спортски клуб који је основан у Ваљеву био је Стрељачки клуб 1880. године и то је почетак организовања спорта у Ваљеву“, нагласио је Миодраг Лазић.

Председник Стрељачког савеза Србије др Ненад Путник, захвалио се на гостопримству и нагласио да иако је стрељаштво један од најтрофејнијих олимпијских спортова, ипак није у довољној мери примећен.

Поред Горњег Милановца, Ваљево је у овом тренутку по броју деце, такмичара, али и љубитеља овог спорта, центар стрељаштва.