Унапређење спорта и побољшање услова за бављење спортом у Ваљеву, била је тема разговора председника Рвачког савеза Србије са градоначелником града Ваљева.

Градоначелник Лазар Гојковић се захвалио на посети и нагласио да град Ваљево издваја значајна средства у складу са могућностима за развој спорта и омладине и да су у току радови на унапређењу спортске инфраструктуре.

„Као неко ко долази из света спорта, заиста ми је стало да спорт у Ваљеву дигнемо на један много виши ниво. Из тог разлога се трудимо да с обзиром на буџет који није адекватан, да конкуришемо где год можемо са неким пројектима, како би пре свега побољшали спортску инфраструктуру, а онда све остало што иде уз то. Тренутно радимо на реконструкцији хале „Партизан“. Урадили смо и препројектовање Хале спортова у Ваљеву. Идеја нам је да добијемо модерну Халу спортова, која би заиста задовољила све европске и светске стандарде такмичења и то нам је циљ, да кроз унапређење спортских инфраструктура напунимо и клубове“, поручио је градоначелник Гојковић.

Рвачки савез Србије ће се трудити да максимално помогне и да има бољу комуникацију са свим локалним самоуправама, нагласио је председник Рвачког савеза Србије приликом разговора са градоначелником.

„На добром смо путу да се рвање у Ваљеву унапреди, а светла тачка је изградња и реконструкција тих хала које сте поменули, где ће се и спортски туризам издићи на већи ниво. Имамо добру сарадњу са домаћинима и упознали смо какве пројекте и идеје имају, тако да мислим да ће сарадња у наредном периоду бити још интензивнија, а од нас из Рвачког савеза можете очекивати подршку и помоћ, јер рвање у Србији је коначно почело да живи“, рекао председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић.

Рвачки савез Србије препознао је и Дивчибаре као одличну локацију за организовање будућих активности, кампова и такмичења у овом спорту који полако излази из сенке.

Састанку су поред председника Рвачког савеза Србије присуствовали и Милан Јелић, генерални секретар Рвачког савеза Србије, Ђорђе Калановић, председник Рвачког савеза Централносрпских округа, одборник Марко Јовановић, Ненад Лукић, председник Рвачког клуба „Младост“, Душан Арсенијевић, секретар РК „Младост“ и Дејан Митровић, члан управе РК „Младост“.