Градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић угостио је данас амбасадора Исламске Републике Иран у Београду Рашида Хасана Бур Баеија са сарадницима.

Амбасадор Ирана у Београду Рашид Хасан Пур Баеи и градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић

На састанку на коме су присуствовали представници града Ваљева из области привреде, културе, спорта и туризма је истакнута намера да се у будућности интензивира сарадња у разним областима.

„Част ми је да данас у Ваљеву угостимо пријатеље из Ирана, на челу са амбасадором у Београду Његовом Екселенцијом Рашидом Хасаном Пур Баеијем.

Наше две земље већ одавно имају традиционално добру билатералну сарадњу. Ово је прилика да анализирамо могућности сарадње и на нивоу градова.
Искористио бих прилику да позовем суграђане да посете изложбу „Моја прелепа земља Иран“, иранске уметнице Парисе Шад Газвини, која ће бити отворена вечерас у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“, где ћемо имати прилику да боље упознамо ову прелепу земљу“, поручио је градоначелник Гојковић.

Амбасадор Исламске Републике Иран у Београду се захвалио градоначелнику на добродошлици и истакао да постоји много потенција за сарадњу у будућности.

„Изложба чије је отварање вечерас у Ваљеву, дала нам је повод да данас будемо у Ваљеву. Част ми је што сам данас са градоначелником и његовим колегама разговарао о разним темама, много потенцијала има за сарадњу. Оно што ме радује, јесте да постоји велика политичка воља између две земље на највишем нивоу и надам се да ће се та сарадња равијати. Током протеклих година смо сведоци развоја сарадње у свим сферама. Међу свим тим областима културна сарадња заузима веома значајно место и вечерашња изложба је доказ ове тврдње.

Током разговора са градоначелником и његовим уваженим колегама, разговарали смо о разним видовима наше сарадње. Градоначелнику сам рекао да све области које имају потенцијал и могућност за сарадњу постоје у Ваљеву, било да се ради о култури, спорту, привреди, трговини и индустрији, као и све остале области. Покушаћемо да дефинишемо град у Ирану који по свим аспектима одговара Ваљеву . То може бити веома добра одскочна даска за сарадњу између две земље на нивоу градова. Оно што сам ја видео код градоначелника, јесте да је млад човек који је пун идеја и то може бити добар знак да ће та сарадња бити плодоносна. Морам овом граду да честитам што имају одговорног градоначелника и надам се сарадњи са вашим градом. Иран има широк спектар могућности из разних области, а на нашу срећу, постоји сјајан приступ о потреби међусобне сарадње. Још једном, користим прилику да уваженом градоначелнику и његовим колегама захвалим што су били добри домаћини и веома љубазни према нама данас. Сматрам да имамо одличну перспективу наших односа“, поручио је амбасадор Ирана у Београду Рашид Хасан Пур Баеи.

Амбасадор Ирана у Београду ће са сарадницима и представницима града Ваљева посетити и Интернационални студио „Радован Трнавац Мића“, где ће присуствовати презентацији „Упознајмо Иран“, коју ће одржати Александар Драговић, уредник издаваштва у Иранском културном центру у Београду, као и отварању изложбе иранске уметнице Парисе Шад Газвини, „Моја прелепа земља Иран“.