Најпознатији навијач кошаркашке репрезентације Србије и прави промотер свог родног града тренутно је у Ваљеву и данас га је примио градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Надалеко познати „Ваљевац до Токија“ који прати кошаркашку репрезентацију Србије и са трибина шаље добру енергију и подршку, са својом препознатљивом лопта-капом је Иван Марјановић, који живи у Љубљани, али Ваљево носи у срцу!

Управо из носталгије је и кренуо на кошаркашке утакмице, маскиран у боје Србије и са лопта-капом на којој ћирилицом пише Ваљево. Својом енергијом је скренуо пажњу и нема телевизијског преноса утакмица репрезентације Србије, где не видимо овог позитивног Ваљевца. Постао је својеврстан бренд нашег града и промотер Ваљева, не само у Србији, већ и у иностранству, где год се појави.

А све је кренуло 2013. године и Европског првенства у Словенији, а наставило се 2015, 2017, 2019. године када је боравио у Вухану у Кини, који постаје у том тренутку светски познат град због избијања короне. Ове године смо га гледали како бодри Србију на Европском првенству које је одиграно у Чешкој, Италији, Грузији и Немачкој. Пре неки дан је срчано навијао у Њу Каслу, где је Србија победила Велику Британију у другој фази квалификација за Светско првенство.

Градоначелник Лазар Гојковић му је честитато на срчаности и истрајности, као и на лепом примеру промоције свог града и земље, а прилике за сарадњу на промоцији Ваљева биће и у будуће, поручио је градоначелник.

Иван је као поклон свом граду урадио кратак промо филм у коме је представио Ваљево у свој својој лепоти, на коју смо ми који у њему живимо, навикли и на жалост је ретко примећујемо. Али не и он који, иако живи ван Србије, у срцу носи своју земљу и свој родни град.