И ове године, девети пут за редом организују се „Дани сремуша“ у Горњем Таору, подно малог Повлена у суботу, 22. априла 2023. године.

Ове године се обележава почетак бербе сремуша, будући да се зима одужила и да је вегетација закаснила. Такође, ове године почетак бербе се поклопио и са Светским Даном планете, тако да је и сам програм прилагођен овом значајном датуму у сталној борби за здравију животну средину.
Планирано је да буде приказана изложба фотографија са фото – конкурса који су организовани: „Најбоља фотографија ваљевских планина“ и „Зелени завичај“, а и део изложбе дечијих радова са конкурса „Био је отпад а сад је фигура“.


Жеља је да се оснажи еколошка свест о значају очувања природе ваљевских планина, али и одговорног односа према отпаду.
Посебан део програма односи се на такмичење у спремању јела, где је сремуш један од саставних делова и где су за победнике предвиђене вредне награде.
У музичком делу учестоваће и мушка певачка група из засеока Делићи са Повлена.
Организатори „Дана сремуша 23 – Убери здравље“ су Удружење за развој туризма и заштиту природе Таорска врела, Удружење за неговање културе и традиције ваљевског краја, Туристичка организација Ваљево и Клуб Арс Нова.