У Парку Пећина је током протеклог викенда демолирано дечје игралиште. Поломљен је парковски мобилијар, клупе, канте за смеће, огласне табле исцртане графитима, ишчупани су делови трим стазе и разбацани по парку, а оштећена је и дрвена ограда око кошаракашког терена.

Руководилац Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру Бранко Вуковић је тим поводом изјавио да су начињене огромне штете, али да је штета нанета угледу града несагледива. Такође, Вуковић је апеловао на све грађане да обрате пажњу на своју децу, која у вечерњим сатима своје слободно време проводе ван својих домова.

”Ово није први пут да се у јутарњим сатима суочавамо са последицама обесног понашања младих, који у вечерњим сатима и под окриљем ноћи испољавају свој смисао за добру забаву, а то је рушење и ружење свега што око себе виде. У дечјем парку је много тога урађено захваљујући новцу грађана Ваљева. Постављена је нова лего-ограда, уређена је трим стаза, постављен нов мобилијар, све је учињено да деци, шетачима и спортистима, који ту тренирају буде пријатно. Недавно смо имали случај и да је ватра паљена на подлози кошаркашког терена и то смо одмах санирали. Поразбијана су стакла на кошевима и не догађа се то само на Пећини. Ишчупана је вртешка на дечјем игралишту у МЗ Брђани и бачена на тротоар. Оштећене су и дечје справе код ресторана “Видра”. Безмало је тешко да се наброје све причињене штете на игралиштима и у парковима. Сваки пут смо поправљали оштећења, мењали мобилијар, надајући се да се то више неће поновити. И са сваким новим оштећењем које осване после нечије “бурне” ноћи, принуђени смо да све испочетка санирамо. Апелујем на грађане, посебно на родитеље, да обрате пажњу на своју децу омладинског узраста, која, вероватно под утицајем алкохола или неких других недозвољених супстанци, проводе ноћи ван дома у рушилачком бесу“, поручио је Вуковић.