Деца Ваљева из дана у дан добијају нова, уређена, савремена и пре свега безбедна игралишта! Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је поред борбе за довођење инвеститора, изградњу улица и путева, решавање аерозагађења и реализације осталих капиталних пројеката, као један од својих најважнијих задатака навео и уређење дечјих игралишта, која су годинама слабо одржавана у граду и постала су опасност за безбедност наше деце и ругло града.

Град Ваљево из разних фондова конкурише за опремање игралишта, па су тако средствима Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику и града Ваљева, у четири ваљевска насеља, „Милорада Павловића“, „Сретена Дудића“, Новом насељу и Насељу ослободиоци Ваљева изграђена дечја игралишта.

На катастарским парцелама које су у својини града Ваљева и на којима су планирана игралишта како би обогатила садржај јавног простора, никла су лепа, функционална и безбедна игралишта за децу.  Реч је о типским дечјим игралиштима, површине око 50 метара квадратних, са подлогом од ливеног тартана, на којима су постављене љуљашка, тобоган и њихалица цвет, а намењена су малишанима старости од годину до седам година.

Справе су груписане тако да се на простору игралишта могу неометано играти различите старосне групе деце. Део реквизита је погодан за коришћење особама са посебним потребама, чиме је остварен и инклузивни карактер самог игралишта.

Игралишта су ограђена  металном оградом и постављен је мобилијар.

Вредност радова на изградњи и опремању четири дечја игралишта је износила 6.336.806,40 динара са ПДВ-ом. Вредност једног игралишта је 1.584.201,60 динара са ПДВ-ом.