Преко Портала за пацијенте на сајту Дома здравља www.dzvaljevo.rs , КОВИД пацијенти сада могу поднети захтев и за закључење боловања или продужење дознака без одласка код лекара. На порталу је потребно изабрати опцију „Слање захтева за затварање боловања“ и унети податке у предвиђена поља, уз обавезно уношење датума када је боловање отворено. Преко опције „Издавање дознака електронским путем“ могу се затражити дознаке за текуће боловање, уз напомену на који се месец односи. У оба случаја, преузимање дознака је следећег дана између 15 и 17 часова на шалтеру на којем се издају резултати КОВИД пацијентима.

Подсећамо да је раније преко Портала за пацијенте омогућено добијање резултата (тест, крвна слика, рендген) КОВИД амбуланте на имејл пацијента. Потребно је изабрати опцију „Слање захтева за издавање резултата“, унети податке у формулар, у којем обавезно треба изабрати врсту резултата и уписати датум анализе. Из техничких разлога за сваку анализу мора се упутити засебан захтев. Тражени резултат ће на имејл пошиљаоца бити достављен у најкраћем могућем року, с тим што треба имати у виду да је за обраду неких анализа од стране медицинског особља потребно одређено време. На контролу се и даље мора доћи са одштампаним налазом.

Осим преко телефона 064 8321 997 и 064 8321 431, радним данима од 7.00 до 13.30, суграђани своју хроничну терапију могу продужити и преко Портала за пацијенте. Лекови ће у апотеци бити доступни у року од 24 сата. Ако постоје измене у хроничној терапији, онда се не могу урадити телефоном или преко интернета, већ пацијенти морају доћи код изабраног лекара са новим извештајем.

Како би се изашло у сусрет пацијентима, смањило чекање и непотребан долазак у ординације, Дом здравља Ваљево проширује онлајн услуге које се могу користити преко сајта установе, тако да је тренутно на располагању шест различитих услуга: издавање (продужетак) хроничне терапије, издавање резултата КОВИД амбуланте (тест, крвна слика, рендген), закључење боловања за КОВИД пацијенте, издавање дознака за текуће боловање електронским путем за КОВИД пацијенте, пребацивање картона у другу здравствену установу и издавање вакциналног картона (не односи се на КОВИД вакцинацију). Интернет услуге нису доступне викендом и државним празницима.