Ваљево је и у недељу било центар добре хране, традиционалних производа, музике и весеља.

Други дан Фестивала дуван чварака протекао је у знаку 2. Фестивала рабаџијске свирке на двојницама и окарини, када су се дуж реке Колубаре разлегли звуци фруле. То је био прави позив љубитељима дуван чварака, али и осталих укусних ђаконија да посете плато Центра за културу Ваљево и форланд реке Колубаре.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је отворио 17. Фестивал дуван чварака, поздрављајући све присутне.

„Драго ми што је овај фестивал успео да, када се спомену добра храна и добар провод, сви помислимо баш на Фестивал дуван чварака. Циљ нам је да ова манифестација негује праве вредности и представи оно најбоље што ваљевски крај нуди. Поздрављам све посетиоце, учесницима желим пуно успеха, а гостима пријатан боравак у Ваљеву и да са Фестивала дуван чварака понесу најлепше успомене, укусе и мирисе“, рекао је градоначелник Лазар Гојковић.

Након његовог обраћања, концерт је одржао Ваљевац Дуле Лушин, који је постао миљеник не само ваљевске публике, већ и широм Србије. Он је промовисао своје песме, али и приредио посетиоцима уживање у ванвременским хитовима, попут песме „Ти и ја“ Микија Јевремовића.

Група „Гарави сокак“ је направила одличну атмосферу, тако да је недељно поподне у Ваљеву одисало најбољом могућом енергијом.