Парк Пећина један је од симбола града Ваљева и по речима градоначелника Лазара Гојковића, најлепши градски парк. Из тог разлога ради се на додатном улепшавању и враћању старог сјаја.

„Веома смо задовољни што смо данас у прилици да вам покажемо завршену трим стазу и да обавестимо грађане Ваљева и све заинтересоване да могу од сада да је користе, како за тренинг, тако и за рекреацију. Дужина стазе је 682 метра, ширина је 1,5 метар. Урађен је завршни слој од 16 милиметара црне и црвене подлоге, која додатно побољшава квалитет и безбедност“ , рекао је градоначелник Гојковић.

У току су завршни радови на изградњи кошаркашког терена у парку Пећина, као и завршни радови на реконструкцији сале Партизан, изградњи типских паркова и Еко паркића. Тим поводом, градоначелник Гојковић најавио је радове који ће бити завршени до краја ове године.

„При крају смо радова на спољној реконструкцији сале Партизан и оно што нам је циљ је да врло брзо распишемо набавку за техничку документацију за унутрашње уређење сале, како би тај објекат ставили потпуно у функцију. Да најавим такође да смо при крају завршетка изградње четири типска паркића у четири насеља и ту се не заустављамо, него смо из буџета обезбедили новац за још четири. Морам да напоменем да смо од Министарства екологије добили на конкурсу 10 милиона за изградњу шест Еко паркића, а учешће ће имати и град Ваљево и то ћемо све до краја ове године завршити. Упоредно са тим, радимо реконструкцију три велика парка, један у Колубари 2, други на Петом Пуку и трећи на Дивчибарама. Искористио би прилику да позовем Ваљевце да чувамо не само парк Пећину, него све паркове које имамо у граду, како би што дуже уживали у њима, а ми ћемо се као град обавезати да редовно све то одржавамо и улепшавамо“, нагласио је градоначелник.

Трим стаза у парку Пећина финансирана је из буџета града, а вредност радова износи око  7,4 милиона динара.